Представят книга за историята на Лудогорец

Презентирането й ще бъде излъчено на живо в официалната страница на клуба във Фейсбук

Спорт
16:02 - 13 Септември 2021
1975
Представят книга за историята на Лудогорец

Днес от 17:30 ч. ще бъде представена книгата "Историята на Лудогорец". Презентирането й ще бъде излъчено на живо в официалната страница на клуба във Фейсбук.

Изследването е с обем от 272 стандартни страници. Състои се от три глави - ,,Ретроспекция“, ,,По времето на комунизма“ и ,,В новото време“. Обособени са 10 приложения. Списъкът на цитираната литература се състои от 376 източника.
Обект на настоящия труд е футболен клуб "Лудогорец" Разград. Предмет на изследването е неговото историческо развитие. Постигането на изследователската цел и изпълнението на дефинираните задачи е подчинено на основата на изследователската теза, че основаването на футболен клуб ,,Хр. Ботев“ Разград е през 1920-та година на XX век, като праводавник на ФК ,,Лудогорец“.

Целта на разработката е да представи славната история на футболния клуб. Авторът Цветан Димов, се стреми обективно да разкрие историческите събития, чрез подбрани фрагментални моменти. За реализирането на целта са поставени следните задачи:

- проучване на създаването на футболен клуб "Христо Ботев" Разград;

- развитие на футболния клуб след втората световна война;

- информация за клуба в най-новата история.

Настоящият труд е предназначен както за аудиторията от разградския регион, така и за футболните среди в национален, балкански и европейски мащаб. Приложен е табличен, снимков и електронен инструментариум.

В разработката са проучени моменти от развитието на клуба, като донасянето на първата футболна топка, списък на първия отбор и неговия капитан, ръководители на дружеството, първата официална фланелка, инициативата за създаването на "СЕВЕРО-БЪЛГАРСКАТА СПОРТНА ЛИГА" (СБСЛ), построяването на стадиона и много други любопитни факти.

Презентацията ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. След нея ще има възможност за задаване на въпроси.

В същото време от Лудогорец официално обявиха програмата си преди гостуването в Дания на Мидтиланд в мач от 1-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Ето какво пишат "орлите":

"Лудогорец заминава за Дания в сряда (15 септември), а в четвъртък в 18,45 ч. местно време (19,45 ч.) българско гостува на Мидтиланд в първи мач от група F на Лига Европа. Делегацията на десеткратния шампион ще лети до Дания с чартърен полет от Варна до Билунд в 9,00 ч. Очаква се отборът да бъде на летището в морската ни столица около 7,45 ч. На 15 септември Лудогорец ще проведе официалната си тренировка на "Арена Хернинг" в 19,00 ч. местно време. 30 минути по-рано на същото място ще бъде официалната пресконференция на българския шампион.

Лудогорец се прибира в България веднага след мача с Мидтиланд с полет от Билунд до София. Очаква се самолетът на десеткратния шампион да кацне на летището в столицата (терминал 2) около 3,00 ч. В София отборът ще остане до неделя, когато гостува на Славия в мач от първенството на efbet Лига".