Преговорите за мир отнеха зрението на Роман Абрамович

Кожата по ръцете и лицето на олигарха също се е отлепяла

Новини
14:24 - 01 Април 2022
5449
Преговорите за мир отнеха зрението на Роман Абрамович

Собственикът на Челси Роман Абрамович е загубил зрените си след експлозия на сълзотворен газ при излизането му от мирните преговори, твърдят турските медии.

След това собственикът на Челси беше откаран в болница в Анкара, където се подложи на лечение.

Няколко международни медии твърдят, че той е бил наранен от сълзотворен газ, а не от отрова, както се смяташе преди.

Твърди се, че Роман Абрамович и двама от украинската делегация са били отворени от химически агент от Първата световна война чрез заразени шоколадови бонбони по време на преговорите.

Русия отрече тези обвинения и ги определи като част от „информационната война“, докато преговарящият от страна на Украйна Михаил Подоляк ги нарече „теории на конспирациите“.

„Haberturk“ и „CCNTurk“ съобщават, че симптомите на парене по кожата му и в очите му са причинени от сълзотворния газ, който е избухнал до Абрамович, когато той е напуснал срещата.

Собственикът на Челси веднага беше откаран със самолет в Анкара. Присъствието му не беше публично достояние и беше запазено в тайна.

„Haberturk“ пише, че не е известно със сигурност дали експлозията на газовата кутия е била случайна или причинена с намерение да саботира преговорите.

Твърди се, че олигархът е ослепял за няколко часа и кожата по ръцете и лицето му се е отлепяла. Със същите симптоми бяха и двама от украинските преговарящи.