Премиерът към антиваксърите: Дъщеря ми е с диабет и е имунизирана

Политика
20:00 - 19 Декември 2021
6151
Премиерът към антиваксърите: Дъщеря ми е с диабет и е имунизирана

Премиерът Кирил Петков обяви, че тази седмица той и семейството му ще си сложат бустерна доза ваксина срещу коронавируса.

„Аз смятам да си сложа бустерната доза и да поканя д-р Аргирова, за да проведем дискусия с нея. Не искам някой да ме снима, а да проведем дискусия с д-р Аргирова защо е смислено в този момент да се ваксинирам. Да поговорим за рисковете от ваксинация", обяви министър-председателят в интервю за предаването "120 минути" по Би Ти Ви. 

При избирането си за премиер Кирил Петков обяви, че ще назначи известният вирусолог проф. Радка Аргирова за свой личен съветник в Министерски съвет.

Днес премиерът разкри, че и трите му дъщери са ваксинирани. Той се обърна към скептиците и към тези, които се страхуват да се имунизират заради различни заболявания като разкри, че 13-годишната му дъщеря е с диабет, но е ваксинирана. Думите му дойдоха в подкрепа, че хората с придружаващи заболявания трябва да се защитят срещу ковид с ваксина.

"Тази седмица всеки от нас ще си сложи бустерна доза, защото за Омикрон това, което разбрахме от Брюксел е, че единственият начин за защита е да имаш и трета доза", допълни Кирил Петков.

„Следващата голяма вълна на ковид ще дойде около 20 януари“, прогнозира премиерът. Той изчисли, че има 30 дни, в които трябва да се действа и да се направи специална кампания сред хората, които не искат да се ваксинират. По думите му, ако се ваксинират дори само 300 000 души, предимно сред пенсионерите, това ще помогне на здравната система да не се запълват болничните легла при следващата вълна.