Премиерът на Индия обеща повече права и възможности на жените

Свят
11:23 - 08 Март 2024
953
Премиерът на Индия обеща повече права и възможности на жените

Индийският премиер Нарендра Моди обеща днес на жените в страната повече права и възможности за реализация чрез инициативи в областта на образованието, предприемачеството, селското стопанство и други сфери, предаде ТАСС, цитирайки негово поздравително послание по случай Международния ден на жената.

"Поздравявам  ви с Международния ден на жената! Приветстваме силата, смелостта и устойчивостта на жените и оценяваме техните постижения в различни области", написа Моди на страницата си в социалната мрежа "Екс", съобщава БТА.

"Нашето правителство се ангажира с разширяване правата и възможностите на жените чрез инициативи в областта на образованието, предприемачеството, селското стопанство, технологиите и много други", подчерта индийският премиер. Той изтъкна постиженията в тези посоки през последното десетилетие.

В Индия Международният ден на жената се отбелязва, но не е официален празник.

Както сподели пред ТАСС Аканкша Шарма, жителка на столицата Делхи, на този ден в офисите колегите мъже обикновено се опитват да свалят товара от колежките си и ги почерпват с обяд или нещо сладко.