Премиерът на Нидерландия пристигна на посещение в Босна и Херцеговина

ЕС
16:38 - 22 Януари 2024
2217
Премиерът на Нидерландия пристигна на посещение в Босна и Херцеговина

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте пристигна днес на официално посещение в Босна и Херцеговина, съобщи босненският портал "Кликс", като се позова на съобщение на министерството на външните работи на страната.

"Добре дошъл, Марк Рюте, премиер на Нидерландия. Надяваме се на успешно и продуктивно посещение в нашата страна",  пише в официалната страница на Министерството на външните работи на Босна и Херцеговина. 

Рюте бе посрещнат на  сараевското летище от министъра на външните работи на страната Елмедин Конакович, след което последва среща между двамата.

Премиерът на Нидерландия пристигна в Босна и Херцеговина в момент, когато политическите лидери се опитват да постигнат напредък с цел Босна и Херцеговина да получи зелена светлина за започване на преговори с Европейския съюз през март, отбелязва босненският вестник "Дневни аваз".

Както бе съобщено по-рано, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович и Рюте ще имат среща с тричленното мултиетническо Председателството на Босна и Херцеговина утре. На срещата ще бъде обсъдено изпълнението на приоритетите от Становището на Европейската комисия за статута на кандидат за членство на Босна и Херцеговина в Европейския съюз.