Премиерът предложи феновете да управляват Левски

Няма как да скрия доклада на финансовата инспекция, отсече Бойко Борисов

У нас
12:20 - 24 Януари 2020
2971
Премиерът предложи феновете да управляват Левски

Представители на четири фенски организации участваха в дискусията с премиера Бойко Борисов за бъдещето на Левски. Привържениците влязоха в сградата на Министерския съвет малко преди 10:00 часа, като срещата продължи близо два часа, двойно повече от обичайните по протокол.

Поводът за този дебат са опасенията сред "сините" фенове, които се породиха в последните дни след твърденията на собственика на Левски Васил Божков, че няма как да издържа клуба, ако загуби бизнеса си за стотици милиони "Национална лотария". До този мрачен сценарий ще се стигне, ако бъде приет законопроектът на лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов за промени в закона за хазарта, които предвиждат всички частни лотарийни игри да станат държавна собственост.

На самата среща срещата медии бяха допуснати само в първите няколко минути, в които председателят на Националния фенклуб на привържениците на Левски (НКП) Степан Хиндлиян уточни, че тях не ги е грижа хазартния бизнес, а единствено бъдещето на клуба. Премиерът Борисов пък отново наблегна на проверката на финансовата инспекция в комисията по хазарта и нейния доклад, който ще бъде предаден на прокуратурата. По думите му тези процеси нямат общо с футболния клуб Левски.

"Трудно е да се каже кой е повече фен - аз или вие. Да ви кажа, че съм ходил на повече мачове от всички вас взети заедно. Вижте, Левски го има, и пак ще го има. За да върви обаче Левски, както всички вие искате, акциите трябва да са при вас и да държите управлението на клуба. Като Барселона, например, това е моделът.

Вие имахте няколко срещи със собственика Божков. И обвързахте тези срещи с днешната срещата. След като се направи проверка от финансовата инспекция, този доклад дойде при нас. Ето тук на 8-а страница, можете да си го прочетете... това го даваме на прокуратурата. А вие плашите с бунтове... едва ли не искате да скрия доклада. Ами после ако дойде главният прокурор? Аз съм длъжен да повярвам на тази институция", бяха първите думи на Борисов.

Тепърва се очакват отзиви след края на срещата, както от страна на феновете, така и държавните представители.

Снимка: Булфото