Превозвач на мигранти спипан след ПТП

След гонка, мъжът се блъснал в полицейската патрулка в Хасково

Новини
11:00 - 17 Август 2022
1953
Превозвач на мигранти спипан след ПТП

Мъж, превозващ мигранти, е задържан след пътно произшествие в Харманли, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково, цитирани от БТА.

Автомобилът му бил забелязан вчера по обяд, при рутинен обход по улица "Иван Вазов". Служителите му подали звуков и светлинен сигнал, но мъжът опитал да осуети проверката и увеличил скоростта. След преследване се стигнало до сблъсък със служебния патрулен автомобил. Шофьорът успял да избяга, но впоследствие е установен и задържан.

Установено е, че преди два дни той е бил хванат да шофира автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и с два грама наркотик. Водачът бил с хуманитарен статут с адрес в София, а автомобилът превозвал четирима пътници.

Пасажерите се оказали мигранти, самоопределящи се за сирийци и нямали документи за самоличност. Те са настанени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в Любимец. При справка се установило, че регистрационните табели на колата са издадени за друго МПС. Образувано е досъдебно производство.

Часове по-късно, служители от управлението са проверили хотелски комплекс в близост до града. В една от стаите, наета от 24-годишен софиянец, са намерени двама мъже и две жени, също без документи за самоличност.

По техни данни са от Тунис. Приведени са в СДВНЧ, а наемателят на стаята е задържан до 24 часа. Проверките на служителите в комплекса продължили по неотложност и в друга хотелска стая. Тя се е обитавала от 36-годишен сириец с адрес в Харманли. На няколко места са открити различни видове дрога. Последвало е задържането му до 24 часа по стартиралото досъдебно производство.