Президентът: Ограничителните мерки са животоспасяващи

Политика
12:19 - 15 Март 2020
3098
Президентът: Ограничителните мерки са животоспасяващи

Ограничинелните мерки са животоспасяващи. Това каза президентът Румен Радев в изявление след среща с премиера Бойко Борисов. Според него в този кризисен момент е необходима пълна мобилизация.

"Строгите мерки ще бъдат от полза, само ако всеки един осъзнае техният смисъл и своето място и участие в борбата с коронавируса. Извънредното положение е с едномесечен срок и аз го приемам като временна мярка, въпреки критиките си към начина, по който беше въведен. Моят призив е да не се поддаваме на паниката. Българските институции работят във формсмажор и трябва да проявяваме разбиране към техните усилия", заяви държавният глава. 

Той подчерта, че в интерес на всички ни е да изпълняваме стриктно ограничителните мерки и указанията на властите.

"Тези ограничителни мерки са изключително важни. Те са животоспасяващи. Само с ограничения, забрани и наказания не можем да излезем от тази криза като пълноценно и истински здраво общество", коментира президентът. 

Той допълни, че здравната криза поражда сътресения в икономиките и в социалната система. "Тя оставя на изпитания малкия и средния бизнес", каза още държавният глава.