При акция в Бургас: Иззеха голямо количество амфетамин , задържаха двама криминално проявени

Разбита е и мобилна нарколаборатория

Актуални новини
19:45 - 20 Май 2024
2210
При акция в Бургас: Иззеха голямо количество амфетамин, задържаха двама криминално проявени

Двама души са задържани в бургаския квартал "Победа" при специализирана полицейска операция, в която са установени и голямо количество обработен и необработен амфетамин, както и мобилна лаборатория за производството на въпросния наркотик. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. 

Задържаните са криминално проявени. В началото на март т.г. служители на Първо Районно управление са извършили претърсване в обитаваната от двамата мъже къща, разположена на ул. "Кракра". Тогава в жилището на 48-годишния бургазлия са били намерени и иззети два стъклени буркана, съдържащи суха тревна маса с общо тегло около 250 грама, реагирала при направения полеви наркотест на амфетамин (друсан чай), а от първия етаж на къщата, обитаван от 26-годишния бургазлия, е било намерено и иззето бурканче с 15 грама амфетамин. Открити са били и монети и книжни банкноти на обща стойност от 2500 лева. 

В хода на днешната спецакция са извършени проверки и на други три адреса в кв. "Победа", като на един от тях са открити множество празни джъмпъри, течност за обработване на сухата тревна маса, представляваща основата на т.нар. друсан чай, както и съоръжението за пръскането на тревната маса.

Установени са и лица, купили от задържаните за срок до 24 часа бургазлии наркотични вещества. Арестуваните са разпитани в качеството им на свидетели.

Работата по случаите продължава.