Пригожин още не вижда обещаните снаряди

Украйна
11:10 - 09 Май 2023
1492
Пригожин още не вижда обещаните снаряди

Бойците на руската наемническа групировка "Вагнер" все още не са получили боеприпасите, обещани от Москва, каза ръководителят на частната армия във вторник, отхвърляйки коментарите си часове по-рано, че първоначалните данни показват, че са започнали да ги получават, предава Ройтерс.

Евгений Пригожин, чиито сили прекараха месеци в опити да превземат град Бахмут в Източна Украйна, добави, че не иска да "разваля" парада в Русия за Деня на победата, насрочен за 10 часа московско време (съвпада с българското), и ще разкрие повече подробности след това.

"Хората, които трябваше да изпълнят поръчките (за доставката), досега, през последния ден, не са ги изпълнили", каза Пригожин във видео публикация в "Телеграм".

Късно в понеделник той каза, че предварителните данни показват, че войските му започват да получават боеприпаси, като същевременно предупреди, че не са го "видели на практика".

Президентът на Русия Владимир Путин ще говори на военния парад на Червения площад, едно от най-важните публични събития в Русия, провеждано ежегодно по повод годишнината от поражението на нацистка Германия през 1945 г.

В неделя украинската армия обеща да попречи на Москва да предприеме последен натиск, за да се опита да превземе град Бахмут, като по този начин лиши Путин от това, което би било единствената му награда от скъпоструваща зимна офанзива навреме за празника във вторник.