Пригожин се появи и обяви, че "Вагнер" остава извън Украйна

Украйна
17:08 - 19 Юли 2023
2328
Пригожин се появи и обяви, че "Вагнер" остава извън Украйна

Шефът на руските наемници Евгений Пригожин се появи във видео, в което приветства бойците на групата "Вагнер" в Беларус и им съобщава, че за момента няма да участват повече във войната в Украйна, предава Ройтерс.

Видеозаписът, чийто произход Ройтерс не може да потвърди, показва мъж, чийто глас и реч звучат като на Пригожин, да приветства своите хора, като казва: "Добре дошли, момчета... Добре дошли на беларуска земя". Видеото е заснето през нощта и не може да се разпознае ясно самият Пригожин.

"Борихме се честно", каза Пригожин. "Вие направихте много за Русия. Това, което се случва на фронта, е позор, в който не трябва да се замесваме.

Пригожин насърчава своите хора да поддържат добри отношения с местните жители и им поръчва да обучават беларуската армия и да съберат сили за "ново пътуване до Африка".

"И може би ще се върнем към СВО (специалната военна операция в Украйна) в някакъв момент, когато сме сигурни, че няма да бъдем принудени да се срамуваме", каза Пригожин.

Човек, който звучи като Дмитрий Уткин, говори с мъжете.

"Това не е краят. Това е само началото на най-голямата работа в света, която ще бъде извършена много скоро", каза Уткин, преди да премине на английски. — И добре дошъл в ада!

Това ново развитие идва след седмица в която западните медии разпространяваха личното мнение на пенсиониран американски генерал, че Пригожин е най-вероятно мъртъв или гние под ключ в някой мрачен руски затвор.