Принц Филип бил страстен почитател на НЛО

Събирал всяка информация за мистериозното явление

Мистика
12:04 - 17 Май 2023
3624
Принц Филип бил страстен почитател на НЛО

Съпругът на английската кралица Елизабет II - принц Филип, херцог на Единбург, който почина през 2021 г. на 99-годишна възраст, е бил страстен любител на темата за НЛО, съобщава BANG Showbiz.

Според информацията принц Филип се е заинтересувал от НЛО, след като е прочел официалния доклад на чичо си лорд Маунтбатън. Този доклад

описва странен инцидент, случил се през 1955 г. в имението Ромзи в Хемпшир. Лорд Маунтбатън съобщава, че е видял летяща машина с форма на чиния, която кацнала близо до имението му. Тогава странен мъж в комбинезон и каска излязъл от апарата, а лорд Маунтбатън бил съборен от велосипеда си и притиснат към земята от невидима сила. Този доклад е публикуван едва след смъртта на Маунтбатън през 1979 г.

Интересно е да се отбележи, че принц Филип е бил абонат на списанието Flying Saucer Review и редовно е изучавал военни доклади за НЛО. Неговата колекция от книги по темата включва The Halt Perspective, която описва подробно инцидента в Rendlesham Forest през 1980 г. Именно този инцидент често е наричан "Британския Розуел". Смята се, че секретарят на принц Филип дори е написал писмо до съавтора на книгата, бившия детектив от Уест Мидландс Джон Хансън, за да изрази интереса на херцога към произведението.

Съобщава се, че принц Филип е имал копие на Haunted Sky: An Encyclopedia of British UFOs.

През годините на своето увлечение той е натрупал цял архив от документи, записи и разследващи материали, свързани с това невероятно явление. Нито един от тези материали обаче не е видял бял свят по време на управлението на кралицата.

Изследователят на НЛО Ник Поуп от History TV подчертава, че това е много чувствителен въпрос. Съпругът на кралицата, който изследва НЛО, би предизвикал голяма сензация, ако тази информация стане известна на обществеността. Въпреки това с настъпването на нова ера след смъртта на кралицата има призиви за публикуване на НЛО архива на нейния съпруг.

Окончателното решение за съдбата на архива е на новия монарх крал Чарлз III. Той ще трябва да реши дали тази информация си струва някога да бъде видяна. Решение на Чарлз може да окаже влияние върху разбирането на феномена НЛО и отношението на обществото към тази мистериозна тема. Независимо от резултата, интересът на принц Филип към НЛО подчертава, че дори в най-висшите кръгове на обществото има любопитство и желание да се разкрият мистериите на нашата огромна вселена.