Принц Хари и Меган ще посетят Великобритания и Германия

ЕС
12:40 - 15 Август 2022
1848
Принц Хари и Меган ще посетят Великобритания и Германия

Херцогът и херцогинята на Съсекс - принц Хари и съпругата му Меган, ще посетят Обединеното кралство следващия месец, за да присъстват на благотворителни събития, съобщава ДПА. 

Хари и Меган  ще посетят и Германия като част от пътуването си, за да подкрепят "няколко благотворителни организации, близки до сърцата им“, каза техният говорител.

Двойката ще пътува до Манчестър на 5 септември за срещата на върха „Уан Янг Уърлд“(One Young World) събитие, което събира млади лидери от повече от 190 страни.

Херцогинята на Съсекс е съветник на организацията, заедно с канадския министър-председател Джъстин Трюдо, сър Ричард Брансън и световноизвестния кулинар Джейми Оливър. 

След това Хари и Меган ще се отправят към Германия за събитието "Инвиктис Геймс Дюселдорф 2023“ (Invictus Games Dusseldorf 2023 One Year to Go), преди да се върнат в Обединеното кралство за наградите "УелЧайлд“( WellChild) на 8 септември.

Посещението им в Обединеното кралство ще бъде първото им завръщане в страната, след честванията на платинения юбилей на Елизабет Втора в началото на юни.

Говорител на двойката каза: "Принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс са щастливи да посетят няколко благотворителни организации, близки до сърцата им в началото на септември."