Принц Хари съди oще таблоиди - хакнали му телефона

Херцогът на Съсекс бесен заради подслушвани разговори

Свят
23:00 - 04 Октомври 2019
4202
Принц Хари съди oще таблоиди - хакнали му телефона

Принц Хари заведе два отделни съдебни иска срещу британските таблоиди - "Дейли Мирър" и "Дъ Сън" заради съмнения, че журналисти на изданията са му хакнали в телефона. Нерегламентираните влизания били в гласовата поща на дюка на Съсекс или поне така гласят материалите по делата.

Не е ясно кога е било проникнато в мобилния телефон на принца, както и дали този случай има нещо общо със скандала през 2000 г., когато бе разкрито, че журналисти са направили пробив в гласовите пощи на много знаменитости на Острова.  

Говорител на кралското семейство уточни, че то няма да сподели повече детайли по воденото разследване, особено като се има предвид и че данните от него не са декласифицирани за публиката. 

Пиарка на Нюз Груп Нюзпейпърс - корпорацията, чиято собственост е "Сън", коментира само, че има потвърждение за заведените от Хари дела. От "Мирър" добавиха само, че са информирани, но материалите все още не са били получени в редакцията им.  
 
Обвиненията на Хари срещу журналистите идват дни, след като той и съпругата му Меган Маркъл обявиха, че ще съдят "Дейли Мейл", след като изданието си позволи да публикува лична кореспонденция на херцогинята. "Загубих майка си, а сега виждам как съпругата ми се превръща в жертва на тъмните сили", коментира в емоционално становище принцът преди дни.