Приятелката на убития Андрей Монов проговори

Красимира Карабашева смята, че Джок Полфрийман трябва да си излежи цялата присъда

Новини
20:53 - 17 Октомври 2019
7067
Приятелката на убития Андрей Монов проговори

"Джок Полфрийман е посъветван много добре как да се държи и какво да говори. Самите му изказвания са абсолютно идентични с когото и да говори. Когато човек пожелае, може да се покаже в каквато поиска светлина, но това изобщо не означава, че се е променил".

Това заяви днес Красимира Карабашева – приятелка на студента Андрей Монов, който бе убит от австралиеца Джок Полфрийманн през 2007 г. Красимира за пръв път се появява в медиите. Тя гостува в студиото на "Здравей, България" по Нова тв по повод предсрочното освобождаване на австралиеца.

"Когато преди са взимали интервюта на Полфрийман в затвора, той нито веднъж не каза, че съжалява за стореното. Мисля, че това е красноречиво", коментира Красимира първото интервю на австралиеца на свобода. "Освен отнетия живот на Андрей, той близо смъртоносно ранява и друго момче, което за малко също да загуби живота си. Което означава, че в някакъв по-лош вариант на тази ситуация, можеше да има две жертви - момчета на по 20 години тогава". 

Според Красимира австралиецът трябва поне да излежи цялата постановена му от съда присъда от 20 години затвор. "Искаме поне това наказание, което му е да дадено, да бъде изтърпяно. Иначе просто не е честно", каза тя.

За нея е необяснимо предсрочното освобождаване на Полфрийман. "Надявам се най-накрая съдебната ни система да се покаже адекватна и да поправи грешката си", заключи тя. 

Предстои Върховният касационен съд да се произнесе по искането на главния прокурор делото за предсрочното освобождаване на Полфрийман да бъде върнато за ново разглеждане.

Убитият от Полфрийман Андрей Монов