Продължават протестите пред "Пирогов" с настояване за оставка на директора

Даная почина там преди няколко месеца

Актуални новини
13:06 - 23 Януари 2024
1733
Продължават протестите пред "Пирогов" с настояване за оставка на директора

Втори ден продължават протестите пред болница "Пирогов" с настояване за оставката на директора доктор Валентин Димитров, докато бъде направена обективна проверка на обстоятелствата около смъртта на 15-годишната Даная. Момичето почина там преди няколко месеца - след травма на главата

 

Нов протест пред "Пирогов" с искане за отстраняването на директора
Родители поискаха оставката на шефа на "Пирогов"
И днес родители дойдоха да подкрепят Ани Стоянова, майка на починалата. Стоянова е пред болницата от рано сутринта с плаката на починалата си дъщеря. Хората продължават да настояват за оставката на доктор Димитров, който, по време на вчерашната си среща с майката, е заявил, че няма да напусне поста.

 

Стоянова сподели:
"Аз смятам, че той трябва да поеме отговорност. Пак повтарям, аз нямам никакви претенции по медицинската част, нямам претенции по това как е извършена операцията, как е лекувана и така нататък, имам претенции по организацията, лошата организация, мениджмънта и проследяването на случая и закъснялата операция".

Резултатите от втората проверка, която в момента Агенция "Медицински надзор" прави по случая с Даная, се очакват до дни.

 
Днес от Столичната лекарска колегия разпространиха позиция, с която призовават министърът на здравеопазването и спорещите страни за незабавно нормализиране на обстановката в лечебното заведение.