Продават „Голф” със 745 „коня” под капака

Уникалният фолксваген струва 140 000 лева, скъса ламборгини на старт

Техномания
14:42 - 08 Август 2019
52109
Продават „Голф” със 745 „коня” под капака

Уникален фолксваген "Голф" с чудовищните 745 конски сили под капака се продава за 140 000 лева! През 2013 г. тунингованият от специалистите от HGP "Гобф" 6 R на водещия на автомобилното предаване „Grip“ Матиас Малмеди разби един Manhart MH3 и тунингован от PP Performance мерцедес CLS 63 AMG – по онова време със 732 к.с.

Дори едно ламборгини Gallardo Superleggera се даде на този чудовищен „Голф”. Междувременно този HGP-Golf дори увеличи своята мощност – сега автомобилът разполага със 745 к.с. и 925 Нм. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за 3 секунди, а максималната му скорост е 340 км/ч. Сега автомобилът на Малмеди се продава за 140 000 лв., съобщи autobild.bg!

От снимките в обявата личи, че през последните години автомобилът е променен не само в техническо отношение, а но и на външен вид. Преди автомобилът бе лакиран в бяло и черно, а сега цветът на колата е само черен.

Върху тапицираната с карбон жабка пък личи автографът на Малмеди. От голямо значение са техническите характеристики на чудовищния Golf. Под капака хората от HGP са монтирали 3,6-литров машина с две турбини, както и нов изпускателен колектор. Трансмисията е 7-степенна автоматична с два съединителя DSG от Audi RS3.

За шумната поява се грижат две огромни хромирани ауспухови тръби, а погледите привличат оранжевите спирачни апарати за джантите OZ. Във вътрешното пространство този супер-Golf подчертава своя спортен дух: карбонови елементи, седалки Recaro и стоманени постелки в пространството за краката.

Под седалката на водача има пожарогасител, а зад огледалото за задно виждане и на капака на багажника има камери. Според обявата автомобилът е в безупречно състояние и от първата си регистрация през юни 2011 е изминал 58 113 километра. Цялата документация и изрядно попълнената сервизна книжка на Golf-а са налице.