Продават ранчото на Майкъл Джексън за $31 милиона

Цената на прокълнатия "Невърленд" непрекъснато пада

Любопитно
16:39 - 01 Март 2019
2618
Продават ранчото на Майкъл Джексън за $31 милиона

Огромното калифорнийско ранчо "Невърленд" на Майкъл Джексън отново е на пазара, като търси купувач за 31 милиона долара, предадоха световните агенции. Исканата сума е много по-ниска от стоте милиона долара, оферирани преди четири години за придобиването на недвижимостта.

"Невърленд" е с площ над 10 квадратни километра и се намира в близост до Санта Барбара. В ранчото има басейн, корт за тенис и 22 сгради, сред които фигурира и главната къща със шест стаи.

През месец май 2015 г. имотът беше предложен за продажба срещу 100 милиона долара. Сградите бяха ремонтирани и обновени от инвестиционна компания. Но цената се оказа прекалено висока, след като името на "Невърленд" беше забъркано в сексуалните скандали на Краля на попмузиката Майкъл Джексън. Ранчото беше претърсено през 2013 г. във връзка със следствието за сексуални посегателства срещу деца от страна на Джако.

Сегашният значителен спад в предлаганата продажна цена се обяснява със засушаването, поразило региона и оказало отрицателно въздействие върху пазара на недвижими имоти.

Майкъл Джексън закупи "Невърленд" за 19,5 милиона долара през 80-те години на миналия век и го превърна в атракционен парк с малка зоологическа градина. Фирма за недвижими имоти го закупи през 2008 г. за 22,5 милиона долара, а на следващата година Кралят на попмузиката се спомина.