Проф. Георги Близнашки: "Магнитски" е абсурден акт, никой в Европа не го приема сериозно!

"САЩ ще продължават да го прилагат, защото ние го приемаме", смята бившият премиер

Новини
21:13 - 08 Май 2023
6423
Проф. Георги Близнашки: "Магнитски" е абсурден акт, никой в Европа не го приема сериозно!

"Много голяма е намесата във вътрешните работи на България. Драма е дали нашият народ е в състояние да живее в демокрация. Зад съставянето на кабинета стои някъде някъде там голямата тояга, на която пише "Магнитски". Това заяви в интервю за телевизия "България он еър" бившият премиер проф. Георги Близнашки.

"Непрекъснато се говори за отваряне на втори списък "Магнитски", ние не можахме да го спрем. Това е един абсурден акт и никой не го приема сериозно, нито в Европейския съюз, нито в други държави. Само тук намери почва, и то със съгласието на държавния глава. "Магнитски" се оказа голямо чудо - от десетте санкционирани, осем са българи. Това е пълен абсурд и те ще продължат, защото ние го приемаме, ние сме се отворили. Ние не казваме: "Достатъчно, не се намесвайте в нашите вътрешни дела, ние ще се оправим сами", допълва проф. Близнашки.

Проф. Близнашки е категоричен, че намесата във вътрешните работи на страната ни създава огромен дискомфорт. "Започвам да си задавам въпроса след всички тези усилия, дали в крайна сметка нашият народ е в състояние да живее в условията на демокрация. Това е голямата драма, защото много лесно се поддаваме на внушенията, националното предателство стана официална политика и никой нищо не реагира. По националните медии върви един безкраен парад на глупостта. Какви ли не псевдокоментари, все едно нещата са нормални, а ситуацията е извънредна", възмущава се юриста в интервюто си пред "България он еър".