Проф. Кантарджиев с добра новина: Има спад на заразените в София

Защо се настройваме против ваксините, пита вирусолог №1

Актуални новини
10:00 - 06 Декември 2020
3386
Проф. Кантарджиев с добра новина: Има спад на заразените в София

"Ако нещата вървят добре до 20 декември ще е ясно, дали ще могат да се събират до 2-3 семейства за празниците. Редно е да имаме едно на ум и да пазим възрастните - епидемията си е епидемия", заяви шефът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Резултатите от тази седмица са доста благоприятни. В София имаме намаляване на около 20-25% на случаите. Това е благодарение на мерките и на разбирането от страна на хората. За 14-дневния период имаме едно слабо намаляване на заразата, съобщи проф. Кантарджиев. 

Според проф. Кантарджиев обществото се подготвя да бъде антиваксинално настроено: "Един човек, който не е лекар, говори за странични ефекти от ваксината. Ако не си лекар как ще говориш за ваксини?! Той твърди, че ваксините не са били тествани върху възрастни", коментира проф. Тодор Кантарджиев. Той вероятно визира изказването на имунолога от БАН доц. Андрей Чорбанов, който заяви в интервю, че ваксините не са тествани върху рискови групи.

Снимка: Агнес Методиева