Проф. Петър-Емил Митев отново стана член на БСП

Иван Таков върна партийната книжка на доайена в политическите науки

Политика
16:38 - 21 Октомври 2022
3185
Проф. Петър-Емил Митев отново стана член на БСП

Доайенът на политологията у нас проф. Петър-Емил Митев отново е член на БСП. 

Имах привилегията да връча новата партийна книжка и да възстановя членството в Българската социалистическа партия на проф. Петър-Емил Митев, похвали се шефът на столичната соцорганизация Иван Таков.



"С другарите от район "Възраждане" сме признателни, че проф. Митев предпочете именно нашата партийна организация, която има традиции в провеждането на задълбочени политически дискусии. А това, че през десетилетията той неотклонно отстоява собствения си социалистически възглед за обществото и човека, изцяло чужд на всякаква моментна конюнктура, робуване на авторитети или политическа коректност, го прави още по-ценен за мен и за другарите от района.

В тези турбулентни политически времена за нас е изключително ценна възможността да дискутираме заедно и да черпим от неговите проникновени и вдъхновяващи прозрения за България и за света", написа Таков. 

Петър Емил-Митев е на 86 г. От 1972 до 1988 година оглавява Научноизследователския институт за младежта при ЦК на ДКМС, смятан за едно от дисидентските гнезда по време на социализма. До 1999 г. председател на Българската социологическа асоциация.

Професор в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в София от 1985 година.

Член на председателството на Висшия партиен съвет на БСП. Депутат във Великото народно събрание.

Кандидат за Национален омбудсман на България, предложен от НДСВ и подкрепен от ДПС при първите избори за омбудсман през 2004 година, когато, в крайна сметка, е избран Гиньо Ганев. 

Председател и основател е на Управителния съвет на Института за социални ценности и структури „Иван Хаджийски“.