Проф. Слатински за Хаджи Тошко: Ч овек с нулев политически интелект

Политика
15:09 - 29 Юли 2021
5611
Проф. Слатински за Хаджи Тошко: Човек с нулев политически интелект

Анализаторът и доскорошен преподавател във Военната академия проф. Николай Слатински коментира цветисто напъна на Има такъв народ чрез говорителя на Слави Трифонов Тошко Йорданов да опетни министрите от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков, като нарече хаджията човек с нулев политически интелект.

Публикуваме мнението на проф. Слатински без редакторска намеса:

"ИТН (по-точно СТ) е пуснал отпред човек, който няма не само интелекта на политик, но и поне минималната политическа култура. Жалко.

Ситуацията ми прилича на шахматна партия, в която играчът с белите фигури общо-взето и горе-долу знае правилата, но е категорично убеден, че това да имаш белите фигури не само ти позволява да направиш първи първия ход, но ти дава и правото да поставяш условия на играещия с черните фигури:

Първо, махни си царицата, ти трябва да играеш без царица! Второ, като играя е2-е4, ти си длъжен да играеш е7-е5, а на моя ход Кg1-f3, задължително ще играеш Kg8-f6!! Докато можеш, ще повтаряш с твоите фигури моите ходове! Трето, нямаш право да правиш рокада, защото аз така искам! Четвърто, ако твоя пешка стигне 8-я хоризонтал, тя няма да стане царица, а топ! Ти нямаш право да имаш царица и точка!

Докато днес играта, която трябва да се играе е даже не стратегико-тактическия Шах, а стратегическата ГО,
ние виждаме как с всеки изминат ден за втори пореден път след предния рано-рано предал дух и дъх парламент, ИТН правят изкуствено дишане уста в уста на Статуквото.

А олицетворението на Статуквото - със силно разплуто тяло и отпуснал му края език, хванал екстра тен и започнал постепенно да се успокоява, след като се бе побъркал от страх и скимтеше ежедневно по медиите да събуди всенародна жалост, - седи под чадъра на българския политически плаж, павка си пурата, пийва си биричката, оригва се шумно и ма'а самодоволно бриЧ белот с няколкото свои авери. И гледа сеира на ИТН, казвайки си нещица на глас, толкова нецензурни, че не мога да си позволя да ги цитирам. Но вие се досещате какви са те.