Проф. Владимир Чуков пред Lupa.bg: Чакат ни много терористични атаки

Властите в Германия крият 90% от ислямистките нападения, категоричен е арабистът

Новини
10:22 - 10 Октомври 2019
3111
Проф. Владимир Чуков пред Lupa.bg: Чакат ни много терористични атаки

Атентатите в Германия са ежедневие. Информация за 90 % от тях не стигат до медиите. Тепърва ще има още много случаи на тероризъм. Това заяви пред на Lupa.bg арабистът проф. Владимир Чуков по повод вчерашната стрелба срещу синагога и турска закусвалня в германския град Хале.


„Ситуацията във Франция е аналогична. Последният известен терористичен акт е извършен от уж полицейски служител. Той обаче преди 18 месеца е приел исляма. Ходил е на работа с керамичен нож. Местните органи на реда са крили това”, заяви проф. Чуков.

По думите на експерта, причината за тези атентати се дължи на политиката на турските власти. Ердоган гони сирийските бежанци, които живеят незаконно в страната. Вследствие на това мигрантите първо се насочиха към Гърция, след това към Кипър. Оттам контрабандистите ги прекарват в Германия, Холандия и Швеция.

Според арабиста е малка е вероятността да се увеличат бежанците у нас заради ниския стандарт на живот. „Ако тук им давахме пари на калпак, щяхме да видим какво ще да стане”, каза още проф. Чуков.