Проф. Владимир Чуков: С военната мобилизация Путин призна провала си

Президентът вече не говори за цели в Украйна, а за защита на Русия, подчерта експертът

Русия
17:16 - 21 Септември 2022
6827
Проф. Владимир Чуков: С военната мобилизация Путин призна провала си

С частичната военна мобилизация Путин иска да упражни ядрен рекет. Той признава своето поражение. Нещата вървят към катастрофа. Ако преди Путин говореше за цели в Украйна, сега говори за защита на Русия. Очевидно е, че признава провала си. Това заяви пред Lupa.bg проф. Владимир Чуков.

 „Русия разполага с 6 500 бойни ядрени глави. Това е най-големият ядрен арсенал в света, американският е по-малък. Нещата обаче няма да ескалират до ядрено оръжие. Ракета няма да напусне територията на Русия, защото ще бъде свалена. Путин твърдеше, че й трябват 59 сек да стигне Лондон, тя обаче на 10-тата секунда ще бъде свалена. Ако обаче се използва ядрено оръжие, това наистина означава Трета световна война”, предупреди експертът.

По думите му кликата около Путин търси собственото си оцеляване. Дебатът и дискусиите вече не са толкова за Украйна, колкото за Русия. Путин не за първи път говори за ядрено оръжие. Прави го от паника и отчаяние, че губи войната. Оттук насетне няма да има преговори. Вече няма да има дипломатическо решение за Крим. Руският народ трябва да има думата. Всички помним периода 1979-1989 г. на СССР, който заради войната в Афганистан ерозираха устоите на съветския режим, сега е ред на режима на силоваците, управляващи Кремъл.

 „Какво ще стане с тези републики, които са имали същата съдба като Украйна? Путин се опитва да заграби 113 000 квадратни километра, което като площ е повече от България. Това вече не може да стане. Времената на Екатерина Велика, която всяка година е окупирала по 10 хиляди квадратни километри, са минали. Петър Велики и Екатерина Велика от 14-и до края на 17-и век водят непрекъснати войни. Завоюват народи, племена... Това не може повече да бъде философия на държавата”, отбеляза експертът.