Прогноза: Южноамерикански финал в Катар

Видеоигра предрече успех на Аржентина над Бразилия

Новини
14:26 - 09 Ноември 2022
2012
Прогноза: Южноамерикански финал в Катар

Компанията EA Sports използва видеоиграта FIFA 23, за да прогнозира събитията на предстоящото Световно първенство по футбол и бъдеща победа на Аржентина над Бразилия във финала.

Турнирът в Катар започва на 20 ноември, а Бразилия и Аржентина са сред фаворитите за шампионския трофей, надявайки се да прекъснат 20-годишната доминация на европейските нации.

Тимът на Аржентина, който загуби от Германия във финала на Мондиал 2014 година, е сочен да бъдещ победител. Според прогнозите, Лионел Меси е най-вероятният носител на Златната обувка, отбелязвайки седем гола в осем мача.

Интересен факт е, че EA Sports познава победителите в последните три Световни първенства и сега се надява на точна прогноза и за бъдещия победител.

Прогнозите във видеоиграта сочат още преобладаващо присъствие на аржентински национали в идеалния отбор на първенството като към Лионел Меси се присъединяват Емилиано Мартинес, Леандро Паредес, Родриго де Пол и Маркос Акуна.

В състава влизат още бразилците Маркиньос, Винисиус и Ричарлисон, както и французите Килиан Мбапе и Рафаел Варан, плюс португалеца Жоао Кансело.