Производител дарява 4000 яйца за празник в Павликени

У нас
19:51 - 20 Април 2023
1731
Производител дарява 4000 яйца за празник в Павликени

Производител ще предостави близо 4000 яйца за предстоящия Празник на яйцето в Павликени. Десетото издание на празника ще започне в 9:30 часа на 29 април в парк „Кирил Ракаров“ със спомоществователството на базирано в Павликени предприятие за производство на яйца.

Дегустации, състезания, концерти, томбола с атрактивни награди, щандове на производители на декоративна растителност – част от поминъка на региона, ще бъдат акценти в празничната програма, която ще завърши с концерт на певицата Дара във вечерните часове, каза пред журналистите в пресклуба на БТА във Велико Търново кметът на общината инж. Емануил Манолов.

„От Празника на яйцето Павликени спечели популярност, тъй като в цяла България вече се знае за него, той е радост за нашите съграждани и е възможност да поканят и посрещнат гости, особено когато се събират три почивни дни, същевременно дава стимул за изява на самодейците от различни читалища“, посочи инж. Манолов.

Всички гости ще могат да направят своя еднодневна екскурзия с посещение на Античния керамичен център, Градския исторически музей, където е експониран стенописът „Колелото на живота“, създаден по идея на отец Матей Преображенски-Миткалото, както и да разгледат единствения във Великотърновска област зоокът с 200 животни от 38 породи.

Една от богатите му колекции е от птици, които снасят различни по размер и цвят яйца, опитът показва, че тази изложба, в която служителите от зоопарка обясняват защо е така, е изключително интересна за децата, каза заместник-кметът инж. Албена Петрова.

Майстор-готвачът Елена Божанова ще направи стотици омлети и палачинки за посетителите. Председател на журито в кулинарния конкурс отново ще бъде Иван Звездев.

Всички събития в рамките на Празника на яйцето са безплатни за гражданите и за гостите на Павликени. Тази година организацията на празника е с финансиране от Местната инициативна група Павликени - Полски Тръмбеш, по проект „Празник на яйцето - развитие и популяризиране”.