ПРОКОБА! Владо Каролев предсказа трагичната си смърт преди 20 години

През ключалката
17:00 - 29 Октомври 2021
16020
ПРОКОБА! Владо Каролев предсказа трагичната си смърт преди 20 години

Ексцентричният икономист Владимир Каролев ни напусна без време, след като 4 месеца беше между живота и смъртта след тежък инцидент със сноуборд. По ирония на съдбата синеокият царист точно преди 20 години спасява свой приятел в идентична ситуация в планината и прокобно предсказва собствената си трагедия.

"Най-екстремното спускане със сноуборда е извън пистите, но е опасно и забранено. В курорта в Австрия, където карам с приятели, ако те хванат, има голяма глоба. Но в същото време точно забраненото спускане е най-сладко, то е адреналин", споделя тогава Каролев.

Той обяснява, че обикновено е предпазлив, но му се е наложило да рискува заради свой приятел. Ето как Владимир описва инцидента, който едно към едно повтаря случилото се със самия него. Само че с щастлив край:

"Има едно място, където излизаш от пистите и се спускаш в красива долина, а след спускането долината става улей. Аз се спусках, спирах, изчаквах го. Но при едно от спусканията не го видях и помислих, че е паднал. Той обаче не се появи, изчаках 5-10 минути. Вляво от мен имаше стръмни скали. Тръгнах по следите обратно да го търся. Междувременно жена му ми се обади и каза, че "се забутал" в едни скали и трябва да се вика хеликоптер. Той се свързал с нея по уокитоки.

Накрая видях Илиян, излязъл на едно било, след което започват скалите. Снегът беше висок метър, тръгнах по следите, без да ми минава през ум, че е опасно. В един момент го видях отгоре залепен като гербова марка на една скала. Исках да отида при него, но видях, че стои на площадка 5-6 м, а след нея има 30 м пад на скали. Той решил, че слизайки, ще стигне до долината, но не знаел, че има над 30 м пад. Добре, че се е усетил и скачал без сноуборда, иначе нямаше да спре. Дойде хеликоптерът и го взеха. Два дни по-късно, на равно място, паднах и си счупих крака."