Прокуратурата иска да отстрани кмета на Стрелча

Стойно Чачов е на свобода срещу гаранция от 2000 лева

Новини
16:34 - 27 Март 2019
1262
Прокуратурата иска да отстрани кмета на Стрелча
Районната прокуратура в Панагюрище внесе иск в съда за отстраняване от длъжност на кмета на Стрелча Стойно Чачов, съобщиха от държавното обвинение.

Управникът е обвинен, че през 2016 г. принудил служител на общинската администрация да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, като документът е без дата. За целта кметът заплашил своя подчинен, че ако не подаде такава молбата, ще бъде уволнен. Стойно Чачов е на свобода срещу 2000 лева.

Преди дни „Икономическа полиция” влезе в общината по сигнал на служители. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова след това заяви, че за деянието си кметът може да получи до 6 години затвор.

На пресконференция Чачов категорично отрече да е оказвал психологически натиск върху служителите си. Той коментира, че полицейската акция срещу него била „бразилска сапунка”.

От своя страна лидерът на АБВ Румен Петков, чийто член е Чачов, поиска оставката на директора на областната полиция заради „недопустимото” нахлуване на служителите на реда в общината.