Прокуратурата проверява за смърт по непредпазливост в кончината на Личкана

Новини
12:22 - 21 Юли 2023
1641
Прокуратурата проверява за смърт по непредпазливост в кончината на Личкана

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 56-годишния Ангел Личканов, който издъхна в ареста. Известният с прякора си Личкана беше задържан в края на юни.

Вчера с разпореждане на наблюдаващ прокурор Личканов е бил транспортиран в болница за преглед и оказване на медицинска помощ във връзка със здравословни оплаквания.
Датата, часът, лечебното заведение и медицинският специалист, който да извърши прегледа, са били предварително посочени от адвоката на познатия в ъндърграунд средите в молба до държавното обвинение. След извършения преглед Личканов е бил върнат в следствения арест, където по-късно е починал.

По досъдебното производство са извършени незабавно оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели, както и е била назначена съдебномедицинска експертиза за установяване на причините за смъртта на 56-годишния мъж.

Действията по разследването продължават.

Разследването ще трябва да установи и дали той е тярбвало да бъде оставен в лечебното заведение след прегледа като спешен пациент и дали не е загубено време при връщането му в ареста и оформянето на документите по хоспитализирането.