Прокуратурата се самосезира за случая с починалата майка на 3 деца в Монтана

Новини
14:06 - 17 Септември 2021
703
Прокуратурата се самосезира за случая с починалата майка на 3 деца в Монтана

Окръжната прокуратура в Монтана се самосезира след новината починалата 33-годишна жена, разкарвана от болница в болница. Разпоредена е предварителна проверка, предаде bTV.

Петя Бориславова е майка на три деца. От седмица е била на домашно лечение, с отрицателен PCR тест, но със симптоми, наподобяващи COVID-19. Консултирана е с личен лекар, кардиолог и белодробен специалист, била е на антибиотици.

На 15 септември, когато състоянието ѝ се влошава, започва разкарването ѝ между двете болници в Монтана, накрая тя все пак е била приета в многопрофилната, където умира. Двете здравни заведения извършват проверка.

Във фаталния ден 33-годишаната Петя се оплаква от силен задух. Близките викат линейка, но не я дочакват и с личен транспорт жената е докарана в приемното отделение на многопрофилната болница. Отказан ѝ е прием въпреки издаденото направление за хоспитализация.

Пациентката е препратена към частната клиника „Свети Георги“, откъдето също я връщат. Близките се връщат в държавната болница.

В крайна сметка жената е приета в реанимация, но дотогава са загубени близо три часа. Въпреки усилията на екипа – издъхва.

Според  почерненото семейство неглижирането на случая е довело до фаталния край, от болницата отричат.