Прокуратурата в Сърбия: Тестът на Джокович е истински

Той представи положителен тест пред граничните власти в Австралия в опит да бъде пуснат в страната, без да е ваксиниран

Спорт
11:20 - 03 Февруари 2022
1843
Прокуратурата в Сърбия: Тестът на Джокович е истински

Положителният тест за Covid-19 на Новак Джокович от 16 декември е автентичен, обяви прокуратурата в Сърбия, след като бяха повдигнати въпроси около валидността на твърденията на световния номер 1.

Джокович представи положителен тест пред граничните власти в Австралия в опит да бъде пуснат в страната, без да е ваксиниран, но в крайна сметка той бе депортиран, а впоследствие стана ясно, че сърбинът е нарушил карантината си и е посетил няколко публични събития в дните след позитивната проба.

Самият той заяви, че това е било проява на "грешна преценка", но разследване на Би Би Си показва разминаване в серийните номера на пробива на Джокович сравнено с други проби, взети в Сърбия. В крайна сметка от сръбската прокуратура обявиха, че няма нередности с пробите на Джокович и той наистина е дал положителна такава на 16 декември.

"Бе установено, че Новак Джокович е тестван няколко пъти и резултатите от 16 и 22 декември са валидни", се казва в изявление на прокуратурата. От там обаче не коментират нарушението на карантината, което подлежи на санкция от закона.

В същото време Даниел Мукш, който пише биография за Джокович, заяви, че сръбският тенисист е решил да си постави ваксина срещу коронавируса. "От това, което чувам от обкръжението му, мисля, че той ще се ваксинира. Може би финалът в Мелбърн също е допринесъл за това. 21-та титла на Рафаел Надал го мотивира, няма съмнение в това", коментира Мукш пред австрийска телевизия.

Книгата на Мукш за Джокович, озаглавена "Живот във война", ще излезе през март.