Прокурори пак подхванаха Любо Гъзара

Крумов е арестуван няколко пъти в последните години - за обир на 2 милиона лева от голям хипермаркет

Новини
21:15 - 25 Май 2021
5041
Прокурори пак подхванаха Любо Гъзара

Софийската градска прокуратура ще иска ново съдебно следствие с разпит на свидетели и експертизи в Апелативния съд по скандалния случай с оправдания Любомир Крумов-Любо Гъзара, съобщиха от държавното обвинение.

Крумов е арестуван няколко пъти в последните години - за обир на 2 милиона лева от голям хипермаркет, като член на престъпната банда банкови обирджии от “Люлин”, ученици на разстреляния през 2008-а Йордан Цонков-Джиджи, но никога не стига до осъдителна присъда.

На 20 ноември 2016 г. шофьор натиска нервно клаксона на ул. “Княз Борис” в центъра на София. 50-годишният Красимир Пеев му прави забележка. Тогава шофьорът става и започва да го удря с юмруци по главата. Пеев пада на земята и удря тила си. 9 дни по-късно умира в болницата. Тогава ядосаният шофьор пребива и друг мъж с крак от стол, но той се разминава само със счупвания.

Разследването и разпитите на свидетели водят криминалистите до стария им познайник Любомир Крумов-Любо Гъзара. Обвинен е и е даден на съд за неумишлено убийство по хулигански подбуди. Според прокуратурата са събрани много доказателства за вината му от показания и експертизи.

5 г. по-късно, в края на делото на първа инстанция, защитата на Крумов представя ново доказателство - запис от футболен мач в Ловеч, който се е провел по времето на скандала на столичната улица. Твърди се, че на записа се вижда Любомир Крумов, който е стюарт сред публиката на “Левски”. На базата на това съдът оправдава Любо Гъзара. Междувременно и много от свидетелите променят показанията си от началото на делото.

С протеста на прокуратурата се сочи, че има много противоречия в твърденията на различните свидетели и трябва да се направи нова експертиза на записа от мача, на който се твърди, че е бил подсъдимият.