Променят разписанието на влаковете до морето заради ремонти

Промените влизат в сила от понеделник и ще са актуални до края на май

Новини
17:07 - 02 Март 2023
2159
Променят разписанието на влаковете до морето заради ремонти

Заради ремонти се налага временна промяна на разписанията за бързите влакове София - Варна и София - Бургас. 

Промените влизат в сила в понеделник и ще са актуални до края на май. От ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ поясняват, че в посочения участък ще бъде модернизирано железопътното трасе.

През периода на извършваните ремонти всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София по маршрут през гара Сливен,

ще се движат по обиколен маршрут през гарите Стара Загора и Ямбол и съответно с променено разписание.

За обслужване на пътниците от тези бързи влакове, както и за пътниците от всички пътнически влакове, които се движат в участъка Дъбово-Сливен-Зимница, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Тулово-Дъбово-Зимница.

Националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да се информират допълнително за разписанието на влаковете непосредствено преди своето пътуване, тъй като поради променената организация на движение ще бъдат въведени промени в разписанията на много влакове.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за актуалното разписаниe на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.