Простотия до шия: Хлапета смучат наргиле на улицата

Столичани споделиха уличаващата снимка, направена в кв. „Овча купел”

Ексклузивно
17:14 - 02 Септември 2019
6549
Простотия до шия: Хлапета смучат наргиле на улицата

Поредната простотия в София – тийнейджъри смучат наргиле на улицата под погледа на минувачите. Манията сред хлапетата по „водната лула” вече придобива ненормални измерения, гневят се столичани, направили снимката в кв. „Овча купел”.

Много българи възприемат пушенето на наргиле като „безопасно”, което се оказа пълна лъжа. Наскоро излезе плашещата новина, че вещество, съдържащо се в течности за е-цигари и наргилета, е вкарано в списъка с наркотиците. Това предвижда промяна в Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични, предложена от Министерството на здравеопазването на САЩ.

Веществото 5F-MDMB-PICA е поставено под контрол чрез включването му в Списък I - Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.

Веществото е от групата на синтетичните канабиноиди. Освен, че увреждат централната нервна система, сърдечно-съдовата система и бъбреците, синтетичните канабиноиди, към които спада въпросното вещество, са значително по-пристрастяващи от марихуаната.