Простреляното в главата дете е в тежко състояние, арестуваха дядото

Възрастният човек демонстрирал на хлапета как се стрела по врабчета

Новини
09:01 - 14 Април 2024
5202
Простреляното в главата дете е в тежко състояние, арестуваха дядото

2-годишното дете, простреляно в главата с въздушна пушка във Враца, е в критично състояние. То е настанено в реанимацията на "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

От най-голямата спешна болница у нас, където бебето беше докарано с хеликоптер, посочиха, че е направена неврохирургична обработка на нараняването му. Детето остава на апаратна вентилация.

Инцидентът стана по време на игра на малчугани в квартал „Кулата” във Враца. 12-годишно момче неволно е съборило пневматичната пушка и възпроизвело изстрел. То е брат на майката на пострадалото дете.

По последна информация задъжран е дядото на детето, който е собственик на въздушната пушка, с която бе простреляно в главата.

Младо семейство с бебе на година и половина отива на гости във Враца. Дядото изнесъл законно притежавана пушка, за да покаже как се стреля по врабчета.

Не е ясно как пушката е попаднала в ръцете на 11-годишно дете и дали то е произвело изстрела или пушката е паднала и така е гръмнала, но бебето е ранено в главата.

Според д-р Теодора Генова от спешния център във Враца чрез телефон 112 е получен сигнал за ранено дете. Обаждането е било за паднало дете, което си ударило главата, изпратен е екип.

Получено е второ обаждане, при което е имало агресивно поведение от страна на близките на пострадалото дете. То е натоварено на такси и закарано в спешния център. Имало рана на челото вдясно.

След преглед се установява, че състоянието на бебето е сериозно и лекарите се свързват с Министерството на здравеопазването. От ведомството съдействат да бъде изпратен хеликоптер "Кугър" от авиобаза Крумово, за да бъде закарано детето в "Пирогов" в София.