Протест в „Младост“ срещу построяване на хотел

Планът предвижда да бъдат изсечени дървета

Актуални новини
20:13 - 21 Март 2019
3883
Протест в „Младост“ срещу построяване на хотел

Жители на столичния квартал „Младост 1“ блокираха за кратко движението на кръстовището между булевардите „Андрей Сахаров“ и „Йерусалим“ в знак на протест срещу застрояването в района на блок 73. Там е предвидено да бъде построен 12-етажен хотел и жилищна сграда. 

Планът предвижда да бъдат отсечени и дървета, твърдят от сдружение за „Зелен Младост“ и се опасяват, че с осъществяването на този проект ще намалеят значително паркоместата в района.

Застрояването в комплекса вече няколко пъти е повод за протести на живеещи там.

„Протестът е във връзка с строящата се 12-етажна сграда. Сградата ще засенчи напълно нашия блок. Бул. „Йерусалим“ ще излезе буквално пред прозорците ни. Въздухът ще стане мръсен... Отделно, доколкото разбрахме, общината е заменила общински имот за частен. Тука беше отредено за зелени площи и за паркиране. Но, както виждате, частните интереси явно са по-силни от обществените“, сподели пред медиите един от протестиращите.

„Има решение за уреждане на сметките по регулация на Общинския съвет, което аз не подписах и няма да подпиша. Така че реално няма казус, който да притеснява жителите на столичния квартал „Младост“. Няма движение по този въпрос“. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира протеста срещу застрояване на междублокова градинка.