Протестиращи от Пловдив: Зелените сертификати нарушават нашите права и свободи

Новини
21:27 - 23 Октомври 2021
2505
Протестиращи от Пловдив: Зелените сертификати нарушават нашите права и свободи

Гражданска инициатива "Свобода за всеки - права и свободи" с протест в Пловдив. Сборният пункт бе пред аптека "Марица" и продължи с шествие по Главната улица. Те не приемат наложените мерки и според тях са противоконституционни. Те смятат още, че зеленият сертификатът е незаконен, защото не може да се отменят основни конституционни права със заповед на министъра.

"Тук сме, за да изразим позицията, която е твърдо против зелените сертификати. Ваксинираните с нищо не се различават от неваксинираните. Проф. Чорбанов твърди, че те разнасят заразата, колкото и ние, неваксинираните. Зараза има, мои близки починаха от нея, но специалисти казват, че всеки човек трябва да се сблъска с вируса и да придобие естествен имунитет. Според мен това е начинът. Не виждам с какво съм опасна за обществото, след като един ваксиниран е толкова заразен, колкото и аз", обясни жена, която не е съгласна с новите мерки.

"Крайните решения трябва да се вземат чрез дебат и чрез плуралистичен принцип, а не чрез СЗО, което не е демократична избрана. Искаме нашето бъдеще да зависи от управници, които ние си избираме. Всичко трябва да прозихожда от това какво желаят хората, а не политиците. Всеки може да приеме разумни мерки със собстеното си убеждение. Не сме против науката и ваксинацията, против сме принудителните мерки. Против съм глобалните решения, решенията трябва да се взимат спрямо народопсихология. Не може някой отвън да ни налага какво да правим", това коментира пък преподавателят от ПУ "Паисий Хилендарски" Атанас Терзийски.