Проверка ли? Минко Ангелов се върна на работа

Общество
16:35 - 08 Декември 2022
3107
Проверка ли? Минко Ангелов се върна на работа

Проверяваният от МВР, ДАНС и прокуратура губернатор на Хасково Минко Ангелов е на работното си място днес. Това потвърдиха от пресцентъра на областна администрация Хасково. Че е в кабинета си се разбра от публикуван поздрав към студентите на сайта на администрацията.

Според пресслужбата е изтекла отпуската на Минко Ангелов. Министър-председателят Гълъб Донев съобщи от трибуната на Народното събрание, че той е депозирал оставката си. Освен това е поискал да не е на работа докато трае проверката срещу него.

А тя започна след сигнал на депутата от БСП Смиляна Нитова, която по време на парламентарния контрол попита премиера какво се прави след публикации в медиите, че Минко Ангелов има участие в контрабанден канал за парфюми.

Тогава Гълъб Донев заяви, че МВР, ДАНС и Прокуратурата правят проверка и че до няколко дни ще бъдат оповестени официално резултатите. Близо 10 дни след неговите думи обаче такива все още няма.

Потърсихме отговор от Министерски съвет, но все още такъв няма. Депутатът на БСП Смиляна Нитова заяви пред Taran.news, че не е уведомена за резултати и че от нас научава, че Минко Ангелов е на работа. А самият той пък обясни, че няма намерение да подава окончателно оставка, защото не се чувства виновен и че не се притеснява.

Авторът на питането – Смиляна Нитова, не е уведомена от премиера.