Проверки на полиция и жандармерия в 13 населени места в Пловдивско

Новини
12:36 - 18 Януари 2023
1585
Проверки на полиция и жандармерия в 13 населени места в Пловдивско

Акция на полицаи и жандармеристи се проведе в 13 населени места, обслужвани от районното управление в Стамболийски. В част от проверките са включени и инспектори от Агенция "Митници" и Регионалната дирекция по горите, съобщиха от полицията.

Служителите на МВР вчера са обиколили Стамболийски, Перущица и Кричим, както и селата Йоаким Груево, Куртово Конаре, Триводици, Ново село, Цалапица, Кадиево, Оризари, Златитрап, Брестовица и Устина. Проверили са 469 души, 389 МПС, 54 частни адреси, 36 търговски обекти, 16 питейни заведения, 2 пункта за цветни метали и заложна къща.

Униформените са установили 102 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са връчени съответните актове и глоби с фиш. Административни санкции са наложени и в други 8 случаи по силата на Закона за МВР и този за гражданската регистрация. От служителите на реда са издадени 5 разпореждания и съставени 8 протокола за предупреждение. 4 акта и констативни протоколи са изготвили инспекторите от дирекцията по горите.

В рамките на акцията е започнато досъдебно производство за нерегламентирано разпространение на ментета, имитиращи дрехи на известни търговски марки. Общо 47 артикули са открити в магазин в Ново село, изложени за продажба без съгласието на правопритежателя.

От частен адрес в Кричим са иззети контрабандни над 300 къса саморъчно свити цигари и малко количество тютюн, за което е образувана проверка за притежание на акцизни стоки без бандерол. Заловен е и мъж, управлявал автомобил в рамките на наложено административно наказание.

Проверки за незаконен дърводобив са образувани срещу двама жители на Стамболийски и един от Перущица. В дворовете им са открити дърва за огрев без необходимите разрешителни документи.

Закононарушения са установени и в два магазина в Стамболийски. В единия търговски обект има намерени акцизни стоки – различни видове алкохол и цигари, без да е представен лиценз за продажбата им и със случая са ангажирани митническите служители. От другия магазин са конфискувани близо 17000 пиротехнически изделия, също без съответните документи за търговия с тях. Започната е административна преписка и проверка за нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.