Проверяват дали френския педофил е снимал порно с децата

От дома на чужденеца са иззети лаптоп, фотоапарат и две USB-устройства

Новини
13:55 - 14 Януари 2020
2434
Проверяват дали френския педофил е снимал порно с децата

Започналото досъдебно производство срещу френски гражданин за блудства с три малолетни момичета в балчишкото село Царичино ще изяснява и дали той е създавал и държал порнографски материали, като е използвал децата, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Свилена Костова на пресконференция.

Ерик Ж. /63 г./ е с постоянна мярка "задържане под стража", която му наложи Добричкият окръжен съд. Както БТА съобщи, пострадалите са десетгодишно дете и две 11-годишни момичета от близкото село Кремена, които са родственици. Деянията са извършени в периода от 24 декември 2019 г. до 9 януари 2020 г., по данни на Окръжната прокуратура в Добрич.

От дома на чужденеца са иззети лаптоп, фотоапарат и две USB-устройства, каза прокурорът, като допълни, че по случая се разпитват свидетели. Сигнал за блудствата е подало служебно лице от училището, което посещават децата, след като те споделили за преживяното. Французинът се е познавал с родителите на момичетата, които са почиствали дома му.

Ерик Ж. пребивава в България от юли 2018 г., без да има адресна регистрация в страната. Той е с криминалистични регистрации във Франция за отвличане на малолетно лице и за подкупване на непълнолетен, добави Костова. По думите й чужденецът е споделил, че е работил в Лион във вестник, като вече е пенсионер. Направено е запитване до френските власти за задържания. Престъплението, за което той се обвинява в България, се наказва с лишаване от свобода от пет до 20 години.

Общинската дирекция "Социално подпомагане" в Балчик е уведомена за пострадалите момичета, посочват от Окръжната прокуратура.