Психиатър пред Lupa.bg: Убиецът на куче може да посегне и на човек

Мизерната среда води до мизерни действия, смята д-р Цветеслава Гълъбова

Крими
18:00 - 05 Ноември 2019
4529
Психиатър пред Lupa.bg: Убиецът на куче може да посегне и на човек

Този, който е способен да убие куче, няма да му е трудно да убие и човек. Той не е научен на уважение към другите хора. такъв индивид има ниско ниво на самоконтрол и излива гнева си върху най-безазщитните. Това се дължи на домашното възпитание и на психологическата структура на личността.

Това заяви пред Lupa.bg директорът на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски” д-р Цветеслава Гълъбова по повод зачестилите случаи на посегателство над животни.

Последното зверство се случи в Мъглиж, където циганинът Ангелин опита да убие куче, като го зарови в пясъчник. След садистичната гавра извергът излетя на свобода срещу 250 лева.

„Наблюдава се опростачване на населението. Виждаме първите хора в държавата как говорят – с хашлашки тон, който меко казано е неподходящ.

В опростачената среда се нарушават много лесно нормите и правилата. Мизерната среда води до мизерни действия. Тя деморализира. Все повече хора проявяват агресия и насилие не само върху животни, но и върху деца, възрастни и пр. Те преминават към улично правосъдие.

После се оправдават „Не можах да се въздържа”. А въздържанието се учи в семейството”, коментира д-р Гълъбова. По думите й хората без вътрешни устои много лесно копират чужди поведенчески модели и ги пренасят на улицата. Заради това има твърде много примитивни хора.