Психиатърът от Ню Йорк Любомир Канов: Либералите ще възнаградят Бакалова за гаврата със сенилния Джулиани

Актуални новини
14:39 - 24 Февруари 2021
4088
Психиатърът от Ню Йорк Любомир Канов: Либералите ще възнаградят Бакалова за гаврата със сенилния Джулиани

Доста интересно мнение относно фурора, който създаде отвъд океана нашата актриса Мария Бакалова, изказа дългогодишният емигрант в САЩ д-р Любомир Канов. Психиатърът бяга в Страната на неограничените възможности през 1984 г., автор е на 6 книги с проза и поезия, обаче не е особен почитател на "Борат".

Ето какво пише Канов, без апломба на Иван Добчев:

"Живял съм в Америка 32 години, знам всичко, което може да се знае от един образован човек за Америка и за културата ѝ. Не съм източно-европейски абориген, който не разбира високото изкуство на Холивуд и на Харви Уайнстийн. Номинациите са твърде често изключително политически в този либерален балон и напоследък са ориентирани към въздаване на расова и политическа справедливост, основани единствено на ПР, а не на естетически критерии. Извинена сте, че не ги разбирате тези неща, виждате само повърхността, the glamour, доколкото сте я опознали, но всъщност страдате от илюзия за дълбоко познаване на нещата, без това да е точно така. Преди да говорите за Западният Свят, трябва да знаете, че той не се ограничава до онова, което Вие смятате за всеобщо и меродавно мнение, изказано от левите либерали от Холивуд и техните последователи.

Киното в Холивуд стана непоносимо идеологизирано, политизирано и негледаемо в повечето случаи, независими от майсторството на актьорите и техническото съвършенство. Въвеждането на расови и джендър квоти е на път да унищожи изкуството и не само него. Лично аз мисля, че ако вратите се отворят за Мария и тя направи в бъдеще човешки и истински филми, вместо този екскремент на Барон Коен, ще бъде добре за нея и всички ще се гордеем с нея. Пак се гордеем разбира се, очакваме успехи, но не беше този начинът да се говори на български език в един доста пошъл филм.

Успехът не се състои и в това да сложиш капан на един оглупяващ старец като Джулиани, който е адвокат на Тръмп. Холивуд и левичарите ще я възнаградят за това, няма съмнение, но дано с това не приключи нейната кариера. Тя е талантлива, но едва ли разбира с какви хиени е населено това място. Sorry!"