Психодаскалът Тео – Нешка Робева в кабинета по физика

Коментар
17:00 - 13 Септември 2021
28507
Психодаскалът Тео – Нешка Робева в кабинета по физика

Миналата седмица излезе едно дебилно проучване на „Евростат“, според което българите и румънците са най-стабилните психически жители на Стария континент. Разбира се, то е базирано на данни от психодиспансерите, а нашите откачалници обикалят улиците и градинките и статистика не ги лови. За съжаление се намъкват и в телевизионните студия, както направи в неделя идолът на половин България, среброкосият „златен“ даскал Теодосий Теодосиев.

Ясно е, че обичаме да си правим фалшиви идоли и да се радваме на менте пророци и безсребърници като получленоразделния Дядо Добри или бабата на Азис, ама тоя Тео мина всякакви граници. След като сам се удари в хлътналите гърдички и заяви, че е човек на точните науки, физикът гордо обяви: „Ако хората имат добро настроение и живеят с хумор, ще преживеят вируса. Позитивното гледане на вируса е лечението.“ И дори разказа как майката на негова ученичка едва не умряла от COVID-19, защото била морално угнетена от скорошния си развод.

Този педагог-емблема силно напомня на Нешка Робева в панталони, макар да съм убеден, че под роклята на треньорката се крият доста по-големи топки от неговите. И тя постигаше страхотни резултати в залата, трупаше медал след медал, водеше систематична и модерна подготовка на състезателките си, хранителен режим, тактическо и интегрално обучение. В същото време всичко рационално изчезваше пред слепия взор на чудовищната марионетка на Държавна сигурност Баба Ванга, на която Нешка се кланя като туземец пред древно капище.

28 на 100 от българите вярват в ползата от ваксините, а 71% - в уроки. Политици и математици, филолози и педофили – всичко живо е закичило червени кончета на китките. Дядо Влайчо струва колкото хиляда професори от БАН, а Вера Кочовска се котира повече от всички издания на дарвиновия журнал „Натура“ от 1866 г. досега.

Да учиш децата на електродинамика и квантова теория на полето би трябвало да изисква известен досег с реалността. У Теодосий обаче такива наченки не се забелязват, той е толкова затънал в първобитната си езотерика, че се е превърнал в точно обратното на просветител – ходещо отрицание на научния подход, което е назубрило някакви формули и смята, че педагогическата му роля се изчерпва дотам. Анахронистичен възпитател от макаренковски тип като Нешка Робева, за когото науката е само инструмент за налагане на собствената воля и откачени концепции за заобикалящия ни свят.

Няма да се спирам въобще на факта, че Теодосиев направи някакви безумни и несвързани препратки към груповия секс, макар като го гледа човек, и индивидуалният му е мираж. Този човек обаче имаше наглостта да каже на колегите си да не ходят в класните стаи, ако ги е страх от болести. И това – при близо 1500 жертви на коронавируса сред педагогическия персонал – негови колеги, братя и сестри по оръжие.

Личност, която цени зазубрените си формулки повече от човешкия живот, не заслужава да бъде учител. Нито златен, нито бронзов, нито тиквен. И никакви медали от олимпиади не могат да оправдаят примитивизма в душата. На такъв не бих му дал да тренира и маймунките в цирка, камо ли по-висши бозайници.