Психолог направи "цветови" анализ на Борисов и Цветанов

Премиерът е спокоен и уравновесен, заместникът му в ГЕРБ говори митингарски

Новини
09:16 - 31 Март 2019
1623
Психолог направи "цветови" анализ на Борисов и Цветанов

Психологът Росен Йорданов направи анализ на жестовете и гласовете на Бойко Борисов и Цветанов по време на ключовите им изказвания през седмицата на "Апартаментгейт". Той представи системата „Четири цвята”, която дава възможност да се види каква е интонационната характеристика в човешките гласове.

Премиерът Бойко Борисов обикновено се позиционира в зеления спектър, а Цветан Цветанов – в жълто-синия, твърди специалистът. Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в синьо, минаваща към черно, защото често вкарва известна агресия и гняв в гласа си. Сергей Станишев често от синьо минава в сиво, има една монотонност в гласа му, която понякога може би му пречи.

След завръщането си в България Цветан Цветанов даде своите обяснения по скандала с апартаментите от "Артекс". По думите на психолога от зам.-шефа на ГЕРБ, освен че се очаква да бъде уверен, се очаква да бъде и по-топъл и по-искрен.

Цветанов започва обичайно с приятелски тон, бързо преминава в синия спектър, рядко се задържа в зеления спектър, тоест рядко звучи като човек, който внушава доверие, за разлика от премиера Борисов например. Често има митингарски, червен финал. Жълтият цвят почти липсва в интонационната променлива на гласа на Цветанов. В представянето му липсва и зеленият спектър, тоест неговият глас, когато става дума как е преживял и как е вземал решения, не предизвиква емпатия и съчувствие”, коментира психологът.