ПСЖ търси възможност да разкара Мбапе

Дава го под наем на Челси

Спорт
12:43 - 04 Август 2023
2132
ПСЖ търси възможност да разкара Мбапе

Нова възможност за бъдещето на нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе се появи. Френският национал отказа да подпише нов договор с клуба и парижани правят всичко възможно да го продадат това лято, за да не го изпуснат без пари догодина. 

На този етап обаче няма голям наплив от купувачи заради твърде високата цена на играча. Така опцията за отдаване на французина под наем изглежда става все по-реална, като сега все по-усилено се говори, че Челси работи по подобна сделка с парижани, твърди испанският вестник "Спорт".

Макар да привлече Кристофър Нкунку и Николас Джаксън, Челси продължава да работи по подсилване на нападателната си мощ. Затова собственикът Тод Боели се е наел със задачата да доведе Мбапе на "Стамфорд Бридж". Той вече е провел няколко разговора с президента на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи по тази тема и шансът за осъществяване на подобна сделка е реален.

Самият Мбапе също е склонен на подобен трансфер. Играчът няма желание да премине за постояно при лондончани, като се говори, се говори, че той има договорка от догодина да премине като свободен агент в Реал (Мадрид). 24-годишният французин обаче е готов да облече екипа на "сините" за един сезон, особено след като стана ясно, че в противен случай рискува да прекара цяла година извън терените, след като ПСЖ го извадиха от състава си и не смятат да разчитат на него.