Пускат тунела за „Люлин“ на 7-и март

Новини
13:33 - 02 Март 2023
1396
Пускат тунела за „Люлин“ на 7-и март

“Движението по тунела на Люлин ще бъде пуснато на 7-ми март”. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери строителните дейности на транспортния тунел по бул. „Царица Йоанна“.

“Движението и в двете платна, както и по трамвайната линия, ще бъде пуснато рано сутринта на 7-ми март. Знаете, че тунелът бе в изключително лошо състояние, не беше реконструиран откакто е пуснат в експлоатация, също така предизвикваше и голяма опасност за гражданите. От края на юли 2022 г. започна цялостната рехабилитация на тунела, сега е напълно обновен с реконструкция на трамвайния релсов път, с реконструкция на платната, стените, на осветлението, така че благодаря на всички за търпението.

Движението в момента е ужасно, но трябваше да осигурим и бъдещата му безопасност”, заяви още Фандъкова.

По повод утрешния празник- трети март, кметът заяви, че във Втора английска езикова гимназия с решение на СОС са предоставили на всички детски градини, училища и детски ясли над 620 български знамена, които са осветени и раздадени, за да могат да продължат с ценностното възпитание на младите хора в навечерието на нашия национален празник.