Пуснаха Кирчо Руския за побоя в бара в Халкидики

Според властите в Гърция собственикът на заведението е подставено лице на български мафиот

Актуални новини
22:00 - 19 Август 2024
5658
Пуснаха Кирчо Руския за побоя в бара в Халкидики

Всичките осем българи, обвиняеми за саморазправата, прераснала в побой и стрелба в бар в Халкидики в нощта срещу събота, бяха освободени от съда в Гърция късно в понеделник. Сред тях бе и Кирил Киров-Руския - свързван в миналото с бандата на чуковете.

Никой от тях няма да бъде обвинен в извършването на престъпление, едва двама са получили забрана да посещават бара на плажа, който в момента е затворен заради разследването. Това съобщи гръцки журналист от ANT1, който следеше заседанието на живо. Според гръцките власти Ивайло Костадинов, по прякор Белгиеца - собственикът на бара, бил подставено лице на български мафиот. Не беше посочено обаче конкретно кого визират органите на реда.

Барът в Халкидики е временно затворен

Аз съм жертва на побой. Нямам никакво участие в боя, служителите на плажния бар - също. Такъв неприятен инцидент не е необичайно да се случи на места, посещавани от много хора. Някои от които по неизвестни причини могат да проявят странно поведение. Това каза в съда в понеделник Костадинов, след което беше освободен.

Той е съдружник в популярното заведение Ahinos tuti beach, което се намира в селцето Ханиоти на първия ръкав в Северна Гърция. Собственик е 35-годишният грък Алогзейлат Елефтериос.

Изглежда, че гръцките власти пускат българина на свобода, тъй като той бе обвинен само в побой. Източници допускат, че е възможно органите на реда да дават знак на българските власти, за да започнат свое разследване. Предполагат обаче, че Гърция няма да продължи да работи по случая, освен ако България не поиска съдействие.

Един от задържаните бе освободен още в неделя. Други трима, сред които бе и собственикът на бара, бяха пуснати по-рано в понеделник. Смята се, че мъжете, пуснати на свобода заедно с Иво Белгиеца, са били от хората на Кирчо Руския - те са започнали побоя. А късно вечерта съдът взе решение да освободи всички.

Смята се, че Ивайло Костадинов се е опитвал да защити служителите си от хората на Кирил Руския. Всички обвиняеми поднесоха извиненията си за случилото се. При скандала бяха ранени трима души, един от които сериозно. Те са настанени за лечение в болницата в Полигирос.

Властите работят и по хипотезата, че барът в Халкидики се използва като витрина за пране на пари от българската мафия. Има предположения, че скандалът е бил организиран, за да се закрие заведението по време на туристическия сезон, тъй като то било доста популярно и печелившо, което засягало интересите на конкуренцията.