Пуснаха под парична гаранция от 1,5 млн. лв. съпругата на Васил Божков

Спецсъдът обвини Елена Динева в участие в ръководената от Божков организирана престъпна група

Новини
19:20 - 20 Февруари 2020
11249
Пуснаха под парична гаранция от 1,5 млн. лв.  съпругата на Васил Божков

Специализираният наказателен съд пусна под парична гаранция в размер на 1,5 млн. съпругата на бизнесмена Васил Божков Елена Динева. Тя е обвинена в участие в ръководената от Божков организирана престъпна група, действала от януари 2014 до януари 2020 г., предаде БГНЕС.

Мотивът на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение беше възприета от спецмагистратите, а именно, че деянието е с висока обществена опасност, но няма риск от това съпругата на Божков да се укрие.

По думите на прокурор Мария Борисова има опасност обвиняемата да укрие доказателства.

“Ако Елена Динева не бъде задържана под стража има опасност тя да укрие доказателства и да повлияе на свидетели и хората, които в бъдеще могат да станат такива”, заяви в зала Борисова и потвърди, че Динева и Божков имат брак, но тя не е приела фамилията му.

В зала обвиняемата Елена Динева каза, че повече от 12 г. не се занимава с хазарт и нито една от фирмите, на които е собственик или съдружник не се занимава с такава дейност. А фондациите, в които тя участва няма как да се занимават с хазарт.

“Не познавам никого от Държавната комисия по хазарта. С никого не съм се срещала и това може да бъде доказано”, увери Динева.