Само в Lupa.bg: Кой брани жената на Божков?

Трендафил Трендафилов е бил адвокат в аферата КТБ, защитавал е и Големия Маргин

Крими
08:26 - 21 Февруари 2020
32971
Само в Lupa.bg: Кой брани жената на Божков?

Мастит адвокат ще брани от обвиненията на прокуратурата в съда жената на Васил Божков - Елена Динева. Трендафил Трендафилов е един от най-скъпоплатените защитници у нас, като от неговите пледоарии и събиране на свидетели и показания са се ползвали както мафиоти, така и държавни лица от най-висок ранг, сочи проверка на Lupa.bg. Той работи често в тандем с друг топ негов колега - Людмил Рангелов. 

По информация на негови клиенти адвокатът с цветно име прибира по 15 бона само за консултация. Надали е случайна високата тарифа на Трендафилов от софийската колегия, като се има предвид, че е бил защитник и на подуправителя на БНБ Цветан Гунев по времето, когато се вихри аферата с гръмналата Корпоративна търговска банка на Цветан Василев, както и на Големия Маргин - Красимир Маринов по делото, възбудено от 2010 г. за подготовката на 3 убийства. 

Трендафил Трендафилов е бил адвокат и на Владимира Янева по делото "Червей" във връзка с обвиненията, че е разпореждала използването на специални разузнавателни средства, когато те са превишавали срока, предвиден от закона. Тогава той губи делото, тъй като Янева е осъдена условно.