ПУТИН ГО ТРЕСЕ ШУБЕТО: COVID мерките остават в Кремъл

Руските власти предвиждат ваксинация на 6 месеца

Русия
15:27 - 01 Юли 2022
3017
ПУТИН ГО ТРЕСЕ ШУБЕТО: COVID мерките остават в Кремъл

Руските власти отмениха днес всички ограничения за борба с разпространението на COVID-19, включително изискването за носене на маски, позовавайки се на постоянен спад на смъртните случаи от вируса. Мерките за безопасност обаче остават в Кремъл - работното място на руския президент Владимир Путин.

Службата за защита на потребителите "Роспотребнадзор" заяви, че "преустановява въведените по-рано ограничения, включително изискването за носене на маски, забрана за обществено хранене през нощта и редица други мерки", включително масови провяви. Според организацията 93% от потвърдените случаи са леки или асимптоматични.

Кремъл все още не е отменил засиления предпазен режим, свързан с пандемията от коронавирус, каза прессекретарят на президента Дмитрий Песков на брифинг.

"Продължаваме да поддържаме засилен предпазен режим. Дори задължението за носене на маски за посетители в административните сгради все още не е отменен, той е в сила. Все пак говорим за резиденцията на държавния глава, така че допълнителните мерки тук са съвсем разбираеми и обясними", заяви Песков.

Реваксинацията срещу коронавирус веднъж на шест месеца е най-правилната тактика, тъй като рискът от увеличаване на заболеваемостта от COVID-19 остава. Това заяви главният специалист по инфекциозни болестина Министерството на здравеопазването Владимир Чуланов, цитиран от "Интерфакс". Около 52% от населението е напълно ваксинирано.